Waterverzachter: voordelen & prijs

Een waterontharder heeft vele voordelen. Hij verzacht het water, waardoor aanslag op je glazen sterk wordt verminderd. Dit en andere positieve eigenschappen ontdek je in dit artikel.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?

Prijzen waterontharders

Een waterontharder zal in de eerste plaats de kalkaanslag op je glazen sterk verminderen. Daarnaast zal er ook heel wat minder kalk te vinden zijn in je huishoudapparaten, zoals bijvoorbeeld het koffieapparaat. Dat vermindert de onderhoudskosten en doet de levensduur van je apparaten stijgen. Daarnaast vermindert het ook je stookkosten.


 

Soorten waterverzachters

Waterverzachters bestaan in verschillende soorten. Afhankelijk van jouw behoefte, kies je voor de ene dan wel voor de andere waterverzachter.

Mechanische waterontharder

Mechanische waterverzachters zijn het goedkoopste type waterontharders. Op ingestelde tijdstippen spoelen ze met zout. Dit type houdt geen rekening met hoeveel water er verbruikt wordt. Daardoor zijn ze ook ongeveer één vijfde goedkoper dan elektronische waterverzachters.


Waterverzachter voordelen
 

Elektronische waterontharder

Een elektrisch gestuurde waterontharder zal de zoutspoelingen afstemmen op de hoeveelheid water die verbruikt wordt. Daardoor verbruiken ze minder zout. Dit komt omdat er ook geen overbodige hoeveelheid zout verspild wordt.

 

Onderhoud van de waterverzachter

Het onderhoud van waterverzachters is een noodzakelijk klusje. Vaak zullen bedrijven werken op basis van onderhoudscontracten. Wees hiervoor op je hoede. Het is een welbekend trucje dat bedrijven je lokken met goedkope waterverzachters, om je uiteindelijk op te zadelen met een duur onderhoudscontract.